Birkebakken

Bosted • STU & JobFamilierådgivning

Børn og unge

Wow en strandløve!

Min familie

Måske tænker du på, hvor meget du og din familie kommer til at se hinanden, når du flytter på Birkebakken. Svaret er, at det gør I så meget og så tit, det kan lade sig gøre. Det er stadigt din familie, der er de vigtigste personer i dit liv, og dine forældre, der træffer vigtige beslutninger omkring dig. Når din familie kommer på besøg på Birkebakken, kan I lave de samme ting, som hvis du boede hos dem. Det kan være, at der er noget praktisk, du helst vil have dem til at hjælpe med. Det kan også være, at I har lyst til at spise sammen, tage på tur, spille et spil eller bare lave ingenting. Det er helt op til jer.

Vi har også en række familietraditioner og festlige arrangementer i løbet af året, som du kan glæde dig til. Du kan læse mere under ÅRETS GANG, som du finder under FORÆLDRE

Birkebakkens børn og unge er for seje!

På Birkebakken kan der bo op til 16 børn og unge.

Måske skal du selv snart flytte på Birkebakken. I så fald gør du dig sikkert nogle tanker om, hvordan det vil være at bo på Birkebakken til forskel fra at bo hjemme hos din familie.

Derfor har vi skrevet noget om nogle af de ting, vi forestiller os kan hjælpe dig til at få svar på nogle spørgsmål.

Prøv eksempelvis at gå ind under “SPØRGSMÅL OG SVAR”, hvor vi har svaret på nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi får. Hvis du eller din familie har andre spørgsmål end dem, du kan finde her på hjemmesiden, er I naturligvis altid velkomne til at ringe eller skrive til os.

I er også altid velkomne til at komme en tur forbi, hvis I har lyst til at møde os og se Birkebakken med egne øjne. Find vores kontaktoplysninger på “KONTAKT”-siden.

På tur til ZOO

Spørgsmål og svar

Ja det gør du. I samarbejde med dig og din familie indretter vi dit værelse, så det passer til dig og dine behov.

Ja, det er dit værelse, og vi vil altid hjælpe dig med at sikre at du er omgivet af de ting du holder af i det omfang det kan lade sig gøre.

Toilet og badeværelse skal du dele med de andre på Birkebakken. 

Birkebakken har handicapvenlige lokaler, så du kan komme rundt overalt, selvom du sidder i kørestol. Desuden har vi forskellige slags basis hjælpemidler, og du kan tage dine egne personlige med dig, når du flytter ind. 

På Birkebakken synes vi, at familie og venner er noget af det vigtigste, man kan have. Vi vil altid støtte op om vigtige og nære relationer i dit liv. I samarbejde med dig sagsbehandler og familie, finder vi gode løsninger ind i det.

Det er et meget svært spørgsmål at svare på, for det kommer helt an på, hvem du er, og hvad du godt kan lide. Du bor på Birkebakken, men i hverdagen skal du stadigt gå i skole eller anden dagsbeskæftigelse, ligesom alle andre børn og unge. Èn ting der i hvert fald er helt sikkert at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at du får det så godt som overhovedet muligt.

De andre børn og unge, der bor på Birkebakken, er lige så forskellige som alle andre børn og unge men med det tilfælles, at de ligesom dig, lever med et handicap. I kommer til at kende hinanden godt, fordi I bor det samme sted. Fordi vi her på Birkebakken synes, at venner er noget af det vigtigste i verden, vil vi gøre alt, hvad vi kan for at støtte jer i at knytte gode venskaber til hinanden. 

Personalet på Birkebakken kan være pædagoger, mens andre er medhjælpere, fysioterapeuter og andet. Fælles for dem er dog, at de arbejder sammen om at skabe den bedst mulige hverdag for dig, hvor du kan udvikle dig og lære nye ting.

Hver morgen kommer taxa og taxabusser og holder lige ude foran hoveddøren. Når du igen har fri igen, kommer bussen og henter jer igen og kører jer hjem.

3 malerier af Lone Hedegaard, inspireret af eventyret om Tommelise

Malerierne hænger udenfor multisalen, i entreen ved bagindgangen til Birkebakken.

Skip to content